Agilitypäivä ja rotumestaruuskisat Espoossa 7.5.2023

Kerry- ja vehnäterrierikerho järjestää agilitypäivän ja agilityn rotumestaruuskisat Espoossa 7.5.2023. Agilityn täyteinen päivä vietetään sunnuntaina 7.5.2023 Espoon Juvanmalmilla, osoitteessa Läntinen Teollisuuskatu 6. 

Päivä alkaa epävirallisilla kisoilla, joissa on hyppy- ja agirata, ja joiden yhteistuloksen perusteella kruunataan vuoden 2023 kerry- ja vehnäagilitymestarit. Rotumestaruuskisan radat ovat noin kakkosluokan ratoja. Rotumestaruuskisan säännöt voit tarkistaa täältä. Tuomarina toimii Seppo Savikko. 

Päivä jatkuu Sepon pitämillä agilitykoulutuksilla sekä agilitya tukevilla jumppaharjoitteilla.  Eläinfysioterapeutti Kaisa Urbanus tarkastelee koirien menoa ja tämän perusteella käy jokaisen koirakon kanssa yksilölliset jumppaharjoitteet kehittämään ja tukemaan koiran tekemistä. 

Rotumestaruuskisoihin voivat osallistua kaikki kisaiän saavuttaneet, 18kk täyttäneet kerryt ja vehnät ohjaajineen (koiran omistajan ja ohjaajan tulee olla kerhon jäseniä). Treenit soveltuvat kaiken ikäisille pennuista konkareihin. 

Päivä on suunniteltu alkamaan kello 9.00 ja kaikki rotumestaruuskisoihin osallistuvat ovat mukana heti aamusta, jolloin aloitetaan radanrakennuksella. Tämän jälkeen kisataan hypäri, jonka jälkeen muutetaan rata agiradaksi. Eli erillistä talkooväkeä tapahtumassa ei ole, vaan kaikki osallistuvat tapahtuman rakentamiseen. Noin puolen päivän aikaan päivä jatkuu koulutuksilla, jotka on suunniteltu järjestettävän 5 koirakkoa ja 1,5h per ryhmä. Treeniaikaa on siis jokaiselle mukavasti. 

Hallilta löytyy lämpimät oleskelutila, keittiö ja wc. Kerho tarjoaa osallistujille pientä purtavaa ja omien eväiden lämmittäminen ja syöminen onnistuu myös. Koko halli on käytössämme. Kisa- ja treeniratana toimii hallin iso puoli, joka on kooltaan 27x24.5m. Pienellä puolella tehdään fyssarin harjoitteet ja sen koko on 15x24,5m. Sieltä löytyvät myös kaikki esteet, joten fyssarin kanssa voi käydä läpi kaikkia esteitä ja pureutua juuri niihin kohtiin, joissa haasteita on/saattaa olla. 

Koska tapahtumaan halutaan mahdollisimman paljon osallistujia, ei osallistujamäärää ole mitenkään rajoitettu. Tämä valitettavasti tuo sen haasteen, että tarkkoja kuluja ei voida laskea, ja ne tarkentuvat, kun päivän pituus saadaan selville. Enimmillään kulut ovat 20 euroa per 2 episstarttia (jos osallistut vain rotumestiksiin), 45 euroa per pelkkä koulutusiltapäivä (jos osallistut vain koulutuksiin mutta et epiksiin) ja 60 euroa koko päivän setti (osallistut sekä rotumestiksiin että koulutuksiin). 

Aikatauluihin saattaa tulla vielä muutoksia ja hinnat voivat mennä alaspäin, riippuen osallistujamäärästä. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan kerhon nettisivuilla, Facebookissa ja Instagramissa.

Ilmoittautuminen on auki 31.3.2023 saakka. Tämän jälkeen ilmoitetaan tarkat kellonajat ja maksut. Sitovat ilmoittautumiset osoitteeseen: jonna. pietila @ gmail. com (poista välilyönnit). Jos on kysyttävää, niin samaan osoitteeseen voi laittaa myös kyselyjä. 

Toivottavasti saadaan tapahtumaan paljon osallistujia, myös uusia harrastajia rohkeasti mukaan ja tavataan porukalla pitkästä aikaa!