Yhdistys

Kerry- ja vehnäterrierikerho ry on kerrynterriereiden ja vehnäterriereiden yhteinen rotujärjestö. Se on toiminut vuodesta 1975 lähtien, tehden rotujamme tunnetuksi ja kokoamalla harrastajia yhteen. Jäseniä kerholla on noin 900.

Rotujärjestönä Kerry- ja vehnäterrierikerho järjestää koulutusta ja opastusta roduistamme niin ulkomuototuomareille kuin kerryjen ja vehnien omistajillekin. Julkaisemme Kerry & Vehnä -lehteä, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Lisäksi 2-3 vuoden välein ilmestyy vuosikirja, jossa esittelemme kaikki kyseisinä vuosina Suomessa näyttelyissä sijoittuneen kerryt ja vehnät kuvin ja tiedoin. Vuosikirjassa julkaisemme myös rekisteröinnit ja rotujemme terveystutkimusten tulokset.

Yksi suosituimmista toimintamuodoistamme ovat trimmauskurssit, joissa jäsenemme opettelevat trimmauksen jaloa taitoa. Järjestämme säännöllisesti MH-luonnekuvauksia ja erilaisia koulutuksia. Myös harrasteleirit ovat perinteisesti koonnet aktiiviset jäsenemme viettämään toimeliasta ja mukavaa viikonloppua koiriemme parissa. Kerry- ja vehnäterrierikerho järjestää myös luentotilaisuuksia jäsenillemme, sekä rotujemme erikoisnäyttelyn vuosittain.

Kerry- ja vehnäterrierikerhon jalostustoimikunta ja pentuvälitys palvelevat rotujemme kasvattajia ja roduistamme kiinnostuneita koiran hankkijoita. Jalostustoimikunnassa on mukana kokeneita kasvattajia ja rotuihimme perehtynyt eläinlääkäri. Jalostustoimikunnalla on käytössä paitsi tietotaitonsa, myös laajat sukutaulutiedostot ja tietokoneohjelma, jolla pystytään laskemaan suunnitellun yhdistelmän sukusiitoskerroin. Jalostustoimikunta on laatinut Kennelliiton hyväksymät rotujemme jalostuksen tavoiteohjelmat, joihin jalostuksen tulee perustua. Jalostuksen tavoiteohjelman (JTO) tavoitteena on mm. roduissa esiintyvien perinnölliset sairauksien karsiminen. Yhdistyksemme pentuvälittäjiltä saa tiedot heille ilmoitetuista pentueista, joiden kasvattaja on jäsenemme. Pentuvälittäjät osaavat myös kertoa mm. rotujemme erityispiirteistä sekä hoidosta.