Agilityn rotumestaruus

Kerry- ja vehnäterrierikerhon agilityn rotumestaruuskilpailun säännöt

Kerhon agilityn rotumestaruudet ratkotaan vuosittain joko etukäteen sovittujen virallisten tai kerhon järjestämien epävirallisten kisojen yhteydessä. Molempien rotujen kolme parasta palkitaan kahden radan yhteistuloksen perusteella. Koiran omistajan ja ohjaajan tulee olla Kerry- ja vehnäterrierikerhon jäseniä.

Mestaruudet ratkaistaan ensisijaisesti kahden radan (agility- ja hyppyrata) yhteistuloksen perusteella. Mikäli koirakko ei saa tulosta molemmilta radoilta, huomioidaan toissijaisesti yhden radan tulokset painoarvolla: 1. agilityrata ja 2. hyppyrata. Jokainen kokoluokka on tasavertainen pistelaskuissa. Tasoluokkien välillä ei ole kertoimia tai aikatasoituksia vaan tulokset otetaan huomioon sellaisenaan. Tasatilanteissa ylemmässä tasoluokassa kisannut voittaa. Mikäli tasatilanteessa koirakot kisaavat samassa tasoluokassa, nopeamman tuloksen tehnyt koirakko voittaa.

Mestaruuskilpailuihin osallistuneet koirakot julkaistaan kerhon nettisivuilla, Facebook-sivulla ja lehdessä.

Sääntöihin voi tehdä muutoksia hallituksen päätöksellä. Mestaruuskilpailuista pyritään ilmoittamaan hyvissä ajoin. Pääasiallisena tiedotuskanavana toimivat kerhon Facebook- ja nettisivut.