HUOM! Kennelliitto kerää tietoa rotujemme terveydestä – osallistu sinäkin!

25.6.2020

Kennelliitto kerää tietoa rotujemme terveydestä – osallistu sinäkin!

Kennelliitto kerää tietoa rotujemme terveydestä – osallistu sinäkin!

 

Suomessa tehdään paljon terveystutkimuksia moniin muihin maihin nähden. Kaikki terveysongelmat eivät kuitenkaan tule esiin näissä tutkimuksissa. Tarvitsemme tietoa myös mahdollisista muista ongelmista, jotta niihin voidaan tarttua ajoissa, mieluiten jo ennen kuin ne ehtivät yleistyä roduissamme.

 

Vastaa kyselyyn, sen täyttäminen vie vain noin 5-10 minuuttia ajastasi tärkeän asian hyväksi. Vastaamalla autat koirien terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä.

 

Kennelliitto tuottaa koosteen rotukohtaisista terveystiedoista kun vastausten lukumäärä on riittävä. Nämä tiedot hyödyttävät rotujemme jalostusta ja ne myös julkaistaan jäsenistön nähtäville.

 

Kyselyyn vastataan anonyymisti, eikä Kennelliitto luovuta eteenpäin tietoja kyselyyn vastanneiden yksittäisistä koirista.

 

Kyselyn alussa kysytään koiran rekisterinumeroa. Rekisterinumero löytyy koiran rekisteritodistuksesta, jonka omistaja on saanut kasvattajalta pennun luovutuksen yhteydessä. Rekisterinumeron löytää myös Kennelliiton jalostustietojärjestelmästä kirjoittamalla hakukenttään koiran virallinen nimi tai nimen osa. 

Jalostustietojärjestelmään pääset linkistä: https://jalostus.kennelliitto.fi
 

Löydät kyselyn täältä:

 

https://www.kennelliitto.fi/kasvatus-ja-terveys/koiran-terveys/terveyskysely